dubbelglas-raam
dubbelglas-raam

Breadcrumbs

Kan een lek ontstaan bij dubbelglas?
Dubbele beglazing, ook wel geïsoleerde beglazing of dubbele beglazing genoemd, is bedoeld om warmteverlies te beperken en de energie-efficiëntie van gebouwen te verhogen. De twee glasbladen in een raam met dubbele beglazing worden gescheiden door een kleine opening, meestal gevuld met lucht of een inert gas, dat als isolatie dient. Hoewel dubbele beglazing over het algemeen zeer effectief is in het voorkomen van warmteverlies, is het mogelijk dat er een lek ontstaat.

Probleem één kan zijn...

Een van de manieren waarop een lek kan ontstaan is als de afdichting rond de randen van de ruiten afbreekt. Dit kan na verloop van tijd gebeuren door blootstelling of als gevolg van schade. Wanneer de afdichting breekt, kan er lucht of vocht in de spleet tussen de ruiten komen, waardoor de isolerende eigenschappen van het raam worden aangetast. Een lek in dubbele beglazing kan ook ontstaan als de eenheid verkeerd is geïnstalleerd, waardoor er water of lucht in de ruimte tussen de ruiten kan komen.

Nog een ander probleem is...

Een andere manier waarop dubbel glas kan lekken is als het raam aan de randen niet goed is afgedicht. Dit kan gebeuren als het raam niet correct is geïnstalleerd of als het afdichtingsmiddel dat is gebruikt om de randen van het raam af te dichten in de loop van de tijd is aangetast. Dit kan leiden tot tocht en de isolerende eigenschappen van het raam verminderen.

Het is  waard om te vermelden dat dubbele beglazing een verzegelde eenheid is, wat betekent dat het niet ontworpen is om te worden geopend of gerepareerd na de installatie, dus als er een probleem is met het raam, moet deze volledig worden vervangen.

Als u vermoedt dat uw ramen met dubbele beglazing lekken, kan u altijd terecht bij Fentris. We hebben meerdere profielen, geschikt voor verschillende bouwstijlen. Je hebt zelfs de optie om te gaan voor driedubbel glas. Neem alvast een kijkje op onze site of contacteer ons als je met specifieke vragen zit.