Pergola in je tuin
Pergola in je tuin

Breadcrumbs

Summerproof je terras!
Een luifel met knikarmen of een terrasoverkapping met doek of lamellen… Er zijn tal van mogelijkheden om schaduw te creëren op je terras.

Maar welke oplossing past bij jou en je woning?

Zonwering voor elk terras

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, bij ons vind je de oplossingen die passen bij elke thuis. Dat gaat van een basis luifel zonder opties naar de state-of-the-art Pergola SO! met automatische lamellen en alle comfort dat je buiten nodig hebt.

 
vergelijking-luifels
Realisatie-Pergola-SO-terrasoverkapping

Kijk eerst naar jouw plannen

Zoek je een extra leefruimte om vanaf de eerste lentezon tot na de Indian summer gezellig buiten te ontbijten? Of heb je eerder bescherming nodig tegen de zon op warme dagen?

Een luifel gebruik je ongeveer 3 maanden op een jaar. Een terrasoverkapping met opties zoals verwarming en glazen schuifwanden tot wel 9 maanden of langer.

 

En dan naar jouw terras

Zoek je schaduw bij je woning? Dan wordt het ofwel een zonnescherm of een aanbouwterrasoverkapping zoals de Pergola Z!P. Wil je een nieuw schaduwplekje creëren verder in de tuin? Een vrijstaande overkapping op 4 palen is wat je nodig hebt.

Hou er rekening mee dat sommige gevels het gewicht van een luifel of overkapping met 2 palen niet kunnen ondersteunen. Onze adviseurs stellen je dan een alternatief voor, zoals een overkapping met 4 steunpalen.

Schaduw over een grote oppervlakte? Dat gaat makkelijker via een terrasoverkapping.

 
Winsol_Luno_Deurle_10

En het budget?

Een luifel of zonnescherm is de meest budgetvriendelijke en snelste oplossing. Je kan je luifel verder personaliseren met ledverlichting, sterkere knikarmen of een volant-screen vooraan.

En bij overkappingen spelen allerlei zaken een rol bij de prijsbepaling: lamellen of doek, geïntegreerde ledverlichting, kleur, sfeerwanden, aanbouw of vrijstaand… Hoe meer palen en opties, hoe meer budget je nodig hebt.