aandachtspunten offerte buitenschrijnwerk
aandachtspunten offerte buitenschrijnwerk
Waarop moet je letten bij de offerte van je ramen, deuren en buitenschrijnwerk?
Je hebt er lang over nagedacht, alles goed gewikt en gewogen, en je bent echt helemaal klaar voor je hoogsteigen bouw- of verbouwproject. Je hebt je eisen en verwachtingen qua buitenschrijnwerk en lichtinval duidelijk in kaart. Tijd om offertes op te vragen dus. Maar hoe vergelijk je offertes en waarop moet je absoluut letten om onaangename verrassingen te vermijden? We lijsten de 5 belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op.

 1. VRAAG VOLDOENDE OFFERTES

Logisch toch? Je kan pas vergelijken als je meer dan één offerte in handen hebt. Contacteer dus minstens een drietal dienstverleners aan wie je jouw specifieke behoeften qua stijl, materialen en afwerking zo duidelijk mogelijk maakt. Dat kan via mail, telefonisch of in de toonzaal. Zo’n eerste contact geeft je meteen ook een goed idee van wat voor vlees je in de kuip hebt op het vlak van professioneel advies, behulpzaamheid en begeleiding bij het maken van je keuzes.

 2. VERGELIJK APPELEN MET APPELEN

Heb je de offertes binnengekregen dan kan je gaan vergelijken. Ging dat in sommige gevallen snel en ben je aangenaam verrast door de voorgestelde totaalprijs? Mooi, maar vergeet niet dat snel en goedkoop niet noodzakelijk een garantie is voor kwaliteit en juistheid. Leg daarom alle offertes naast elkaar en pluis ze grondig na op: materialen, opties, bijkomende kosten voor uitbreken en binnen afwerking, een hijskraan voor plaatsing…  Met andere woorden, de verschillende prijsvoorstellen omvatten nooit dezelfde materialen (profielen, glassoorten …) en diensten. Je kan dus niet louter beslissen op basis van de totaalprijs onderaan de offerte.       

 3. ONDERZOEK EN BEVRAAG DE KWALITEIT VAN DE PROFIELEN EN ONDERDELEN

Elke ramen- en deurenaannemer werkt samen met leveranciers die hij zelf selecteert op basis van bepaalde criteria. Bevraag je dus goed over zijn leveranciers van je raamprofielen en andere onderdelen. Werkt hij al lang met hen samen omdat hij overtuigd is van de kwaliteit? Of opteert hij regelmatig voor een goedkopere leverancier zodat hij de prijs van je offerte kan drukken? Meegenomen op het eerste gezicht maar geraak je dan nog makkelijk aan wisselstukken wanneer nodig? Zeker een ‘kwaliteitsgesprekje’ waard dus!  

 4. HOREN, ZIEN EN… VOELEN!

Surf het internet af voor inspiratie! Google je suf met alle mogelijke vragen die in je opkomen. Ga eens langs bij vrienden die ook (ver)bouwden en keuzes hebben gemaakt voor het buitenschrijnwerk. Vraag hen om hun ervaringen op het vlak van materiaalkeuze, offertes en service. 

Bezoek de toonzaal van potentiële aannemers om hun advies te horen, de verschillende mogelijkheden te zien en de materialen echt te voelen. Alleen dan krijg je een goed zicht op de onderlinge verschillen en  kan je echt vergelijken.   

aandachtspunten offerte buitenschrijnwerk

 5. BELOFTE MAAKT SCHULD

Laat je met andere woorden niets wijs maken. Want niets is zo gemakkelijk om je talrijke extra opties te beloven of zelfs mooie kortingen, en ze daarna niet op te nemen in de totaalprijs. Jij laat je overhalen door de mooie verhalen en een lage prijs maar op het einde van de rit en op je slotfactuur staat alles wel mooi aangerekend. 

Wees dus alert en assertief en verzeker jezelf ervan dat deze zaken duidelijk gespecifieerd zijn mét prijsvermelding: gevraagde opties, plaatsing, beloofde korting, type glas, isolatiewaarden …

Sta je voor de keuze van ramen en deuren voor je verbouwing of nieuwbouw? Bij Fentris spreken we klare, glasheldere taal over de materialen, de energiezuinigheid, de offerteprijs en de termijnen. Contacteer ons vrijblijvend voor advies of een offerte.