pergola-so-kerst
pergola-so-kerst

Breadcrumbs

5 tips voor de perfecte winter BBQ onder je SO!
5 tips voor de perfecte winter BBQ onder je SO!

Een Pergola SO! terrasoverkapping met lamellen is een uitbreiding van je thuis. Een extra leefruimte om samen met het gezin, vrienden of familie te genieten van je tuin. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door!

Dus ook wanneer het wat kouder wordt. Verlaat de platgetreden paden en organiseer eens een winter bbq onder je Pergola SO!. Slecht weer? Geen nood. De screens en schuifwanden beschutten je tegen weer en wind.

Dankzij onze 5 tips en recepten wordt het een geslaagd feestje met een gezellige, winterse toets. Iets voor de feestdagen?
 
homemade-gluhwein

Winterse drankjes waar je het warm van krijgt

Geen feestje of BBQ zonder drankjes. Maar wat hoort er nu beter bij gezelligheid, kerst en een winterse sfeer? Glühwein natuurlijk! En die maak je makkelijk zelf. Ook een warme mojito of een Irish Coffee warmt je gasten gegarandeerd op.

Liever geen alcohol? Een tas zelfgemaakte warme chocolademelk met een vleugje kaneel en wat slagroom smaakt iedereen.

 

Winterse hapjes tegen de knorrende maag

Probeer eens wat nieuws en ga voor wild zoals hert, everzwijn of eend op de bbq. Iets wat bovendien perfect past bij de gezelligste tijd van het jaar! Of ga voor pizza's die iedereen daarna naar eigen smaak kan beleggen. 

Zeg je geen nee tegen kaas? Waarom probeer je niet eens een fondue op de barbecue? Smelt de kaas in een aluminium bakje en dop daarna stukjes brood in de gesmolten kaas. Smullen maar!

 
Pergola-SO-kerst-champagne-hapjes
Pergola-SO-kerstboom-detail-speaker

Winterse playlist om bij weg te dromen

Dompel je gasten helemaal onder in de sfeer met je eigen winterse playlist! Ga je voor de kerstklassiekers of mag het iets anders zijn?

Maak je playlist online via Spotify of download je favoriete muziek op je smartphone. Je hebt geen extra luidspreker nodig, want je kan je pergola uitrusten met Bluetooth speakers. Benieuwd naar het geluid ervan? Kom het zelf testen bij Fentris te Aalst.

 

Winterse deco, want het oog wil ook wat

Transformeer jouw Pergola SO! in de gezelligste plek op aarde. Leg kussens en dekentjes klaar om gezellig samen onder te cocoonen, plaats wat kaarsen en theelichtjes en versier je terrasoverkapping met slingers en lichtjes.

Leg servetten klaar met winterse motiefjes en kies je tafeldecoratie op basis van het seizoen: gouden bestek, je mooiste glazen en servies,... Een verdwaalde kerstbal of wat dennentakken maken het geheel af.

 
Pergola-so-kerstdecoratie
vuurkorf-gezelligheid

Winterse gezelligheid met warmte en licht

Geen temperaturen boven 21 °C in de winter. Voorzie daarom voldoende warmte en licht. Plaats een vuurkorf om gezellig samen rond te vertoeven en marshmallows te roosteren. Maar ook de infraroodverwarming van je Pergola SO! houdt je gasten warm.

Speel met de ingebouwde led verlichting: dimmen, een andere kleurtemperatuur of zelfs geel, groen of rood licht. De led sterrenhemel in het lamellendak maakt het plaatje af. 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en laat je inspireren.