huis met inbouwrolluiken
huis met inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken

Ingebouwde rolluiken komen heel vaak voor bij nieuwbouw en totaalrenovaties. Het is dan ook een goede keuze op het vlak van esthetiek, veiligheid en isolatie. Het doel van inbouwrolluiken? Een gezellige en veilige woonruimte creëren waar het goed vertoeven is met alle privacy die je nodig hebt. En dat het ganse jaar door!

Modern - een gevel zonder zichtbare rolluikkast

Inbouwrolluiken installeren we in de spouwmuur boven een raam of deur. Hierdoor zie je geen externe elementen zoals de rolluikkast. En dat maakt inbouw ook bijzonder veilig. Voor dit type is er voldoende ruimte in de spouwmuur nodig, maar is er geen zichtbare kast aan de gevel.

Inbraakwerend - een extra obstakel voor inbrekers

Bij inbouw zit de rolluikkast veilig verwerkt in de muur. Hierdoor is het mechanisme onbereikbaar aan de buitenkant van je woning. Er is een anti-ophefssysteem en veiligheidsgeleiders met een automatische sturing voor het openen en sluiten.

Isolerend - hou warmte en geluid tegen

Je rolluiken zitten netjes ingebouwd achter de gevelsteen. Dat leidt tot een perfecte isolatie, want er komt geen wind of koude tussen het neergelaten rolluik en de beglazing. Een volledig gesloten rolluik werkt ook geluiddempend. 

Intelligente bediening voor jouw comfort

De tijd van het sleuren aan linten en stangen is verleden tijd. Grote rolluiken hebben een aanzienlijk gewicht. Daarom is een elektrische bediening geen overbodige luxe. Onze inbouwrolluiken bedien je via een wandzender, een afstandsbediening of zelfs via je smartphone. Of integreer je nieuwe rolluiken in het domoticasysteem van je thuis. Alles hangt af van het type motor. 

Aluminium en PVC lamellen

Een aanzienlijk deel van je inbouwrolluik bestaat uit lamellen. Deze bepalen dan ook mee het uitzicht van het neergelaten rolluik. PVC is een goedkoper materiaal, ideaal voor standaardoppervlaktes en zorgt voor hoge isolatiewaardes. Deze lamellen zijn krasbestendig, maar wel gevoeliger voor perforaties door bijvoorbeeld hagel. Aluminium is daarentegen sterker, waardoor het heel geschikt is voor grote rolluiken. Door het polyurethaan schuim isoleren aluminium lamellen ook beter tegen omgevingslawaai.